You are currently viewing Associació Terradinàmica de Catalunya davant del Referèncum de l’1 d’Octubre

Associació Terradinàmica de Catalunya davant del Referèncum de l’1 d’Octubre

 

Davant la convocatòria del Referèndum d’Autodeterminació de l’1 d’Octubre per part del Govern de la Generalitat, d’acord amb la Llei aprovada del Parlament de Catalunya, i de la suspensió posterior promoguda pel Gobierno de España pel seu recurs davant del Tribunal Constitucional, la Junta Directiva en representació de l’Associació Terradinàmica:

  • Lamenta que aquest Referèndum no s’hagi pogut convocar de manera acordada.
  • Reconeixem el Parlament de Catalunya com la institució democràtica on es manifesta la voluntat del país.
  • Reiterem el nostre suport al Dret a Decidir dels ciutadans de Catalunya.

En conseqüència ens refermem en la convicció que un Referèndum és una eina inclusiva, que ha de permetre la lliure expressió dels diversos posicionaments que els ciutadans de Catalunya tinguin respecte a la relació política de Catalunya amb l’Estat espanyol.

Recordem que la cultura democràtica reclama solucions polítiques als problemes polítics i que la llei ha de respondre sempre a la voluntat democràtica adientment expressada. El mecanisme fonamental de què disposen les societats modernes a tal efecte és el coneixement i la validació de la voluntat majoritària del poble que s’expressa amb el vot secret i lliure.

Tenint en compte que la nostra és una societat lliure, pacífica i oberta, demanem que es faciliti i promogui un debat democràtic plural, en igualtat de condicions i sense amenaces, entre les legítimes opcions (Sí, No, Blanc o Abstenció) avui presents a Catalunya. Alhora que els ciutadans de Catalunya puguin exercir tots els seus drets democràtics, entre ells el de vot i d’expressió, sense limitació i en llibertat.

Setembre del 2017